Oleh pada 18 Oct 2022 kategori
  
Jika anda sedang mencari sesuatu yang baru untuk ditonton, slot drama TV3 sentiasa menawarkan pelbagai siri Malaysia dalam bahasa Melayu menepati citarasa penonton.
  
Siri menarik yang pastinya membuatkan penonton terpaku pada kaca televisyen ini, jika terlepas siaran, masih boleh dinikmati secara dalam talian di platform penstriman yang disediakan.
  
Saksikan lapan drama Melayu baharu TV3 pilihan Iluminasi.
  

Senarai 8 Drama Malaysia Terkini (TV3) Mesti Tonton - Juga Tersedia Secara Online!

  

Sekali Lagi Cinta Kembali (Slot Akasia TV3)

Drama fenomena ini mengisahkan tentang Aira, seorang gadis yang lantang bersuara, melakukan kesilapan ketika menggantikan Doktor Halina sebagai ahli terapi di pusat kaunseling sehingga menyebabkan Alisa dan Zafran bercerai atas nasihatnya.
  
Disebabkan kecuaiannya, dia dijatuhkan hukuman menjadi penjaga kepada seorang nenek tua di rumah keluarga Zafran.
  
Aira kemudiannya bertemu dengan Hayyat, abang Zafran yang sering bergaduh dengannya, tetapi akhirnya mereka saling jatuh cinta.
  
Platform online: IQIYI
  
  

Aku Tanpa Cintamu (Slot Samarinda TV3)

Mengisahkan tentang seorang pelakon yang bercita-cita tinggi, Nuha, yang jatuh cinta dengan pengarah terkenal, Adam, tetapi Adam, seorang suami psiko yang emosinya boleh berubah dalam sekelip mata, mengawal kehidupan Nuha selepas berkahwin.
  
Walaupun Adam sangat menyayangi Nuha, namun konflik emosi dalamannya mengganggu hubungan rumah tangga mereka.
  
Platform online: Disney+ Hotstar
  
  

Suri Hati (Slot Samarinda TV3)

Apabila Sarah, Suraya dan Atikah menghadapi masalah dalam hubungan mereka dengan pasangan, mereka akan sentiasa meminta nasihat rakan mereka yang lain, Laila.
  
Walaupun Sarah, Suraya dan Atikah semuanya menjalinkan hubungan, Laila lebih suka berdikari dengan caranya sendiri kerana dibesarkan dalam keluarga yang berpecah belah menyebabkan dia lebih berhati-hati dan tidak percaya bahawa kebahagiaan boleh dicapai dengan menjalinkan hubungan dengan seorang lelaki.
  
Nasihat Laila hanya untuk melihat rakan-rakannya jatuh dalam hubungan, dan mereka tidak menyedari niat sebenar Laila.
  
Platform online: Viu
  
  

Wanita Milik Tuan Putra (Slot Akasia TV3)

Bunga telah dihalau oleh bapa angkatnya, Dato' Azka dan kemudian menumpang teduh di rumah Tuan Putra bersama pembantu rumahnya.
  
Atas desakan Dato' Azka dan rasa simpati, Tuan Putra bersetuju untuk mengahwini Bunga setelah sekian lama pemergian isterinya, namun perkahwinan mereka tidak direstui oleh Tania, kakak tiri Putra yang telah lama memendam perasaan terhadap Putra.
   
Platform online: Akan dikemaskini
  
  

Honey-Moon (Slot Lestary TV3)

Moon, seorang gadis tembam dijodohkan dengan seorang lelaki kacak bernama Ilham yang bekerja sebagai perisik rahsia.
  
Mereka mempunyai personaliti yang sangat berbeza. Moon seorang gadis yang lantang bersuara, manakala Ilham pula seorang lelaki pendiam yang misteri.
  
Seorang ego, manakala seorang lagi pentingkan diri. Apabila berlaku salah faham, perkahwinan yang dibina mereka berantakan.
  
Platform online: Disney+ Hotstar
  
  

Bisik-Bisik Gelora (Slot Akasia TV3)

Jad, seorang pemuda kampung yang nakal dan digelar 'kacang hantu', ditangkap basah dan dipaksa berkahwin dengan Arumi, seorang gadis kota liar.
  
Bagaimanapun, pada malam selepas perkahwinan mereka, Jad ditangkap dan dipenjarakan.
  
Arumi yang melanjutkan pelajaran ke luar negara selepas itu menyangka sudah bebas daripada ikatan perkahwinan, namun Jad kembali menuntut semula isterinya itu selepas dua tahun dipenjarakan.
  
Platform online: Disney+ Hotstar
  
  

Khilaf Asmara (Slot Samarinda TV3)

Walaupun sudah berkahwin dengan Aizat dan mempunyai anak bernama Tasya, Hanim menjalinkan hubungan dengan Luqman, suami kepada adik beradik tirinya, Irma.
  
Apabila rahsia mereka terbongkar, Luqman kembali ke pangkuan isterinya kerana tidak serius menyayangi Hanim.
  
Bagaimana mereka menghadapi niat sebenar masing-masing?
  
Platform online: Disney+ Hotstar
  
  

Melur Untuk Firdaus (Slot Lestary TV3)

iklan
Disebabkan dia sudah mempunyai teman wanita bernama Dee, Firdaus Iskandar tidak bersetuju dengan rancangan ibu bapanya untuk menjodohkan dia dengan Melur, maka Melur yang menaruh perasaan terhadap Firdaus dan cuba memikatnya, meletakkan tujuh syarat untuk Firdaus patuh supaya dia masih boleh meneruskan hubungan dengan teman wanitanya.
  
Platform online: Disney+ Hotstar
  
  
Jadual terkini tayangan slot popular
  
Slot Akasia TV3 - setiap hari Isnin hingga Jumaat, pukul 7 malam
Slot Lestary TV3 - setiap hari Rabu hingga Sabtu, pukul 9 malam
Slot Samarinda TV3 - setiap hari Isnin hingga Khamis, pukul 10 malam
  Hakcipta iluminasi.com (2017)