Aisar Khaled kini menjadi fenomena di dunia maya selepas menghadiahkan motosikal Yamaha LC kepada seorang penghantar makanan, Muhammad Shahrul Shah Abu Bakar.

        

aisar khaled 891

       

Ini berlaku susulan penyebaran video mengenai kisah tragis Muhammad Shahrul yang terpaksa berjalan kaki kerana motosikalnya disita oleh Jabatan Pengangkutan Jalan (JPJ) semasa sekatan.

         

siapa aisar khaled 245

         

Dalam masa kurang daripada 24 jam, Aisar berjaya menemui Muhammad Shahrul yang tinggal di Sepang, Selangor dan membawanya ke kedai motosikal berdekatan untuk memberikan kejutan.

         

aisar khaled kerja apa

        

Keprihatinan Aisar terhadap golongan kurang bernasib baik seperti lelaki ini mendapat pujian dan respon positif daripada rata-rata pengikutnya di laman sosial.

          

aisar khaled tiktok 395

        

Bagi yang belum mengenali instafamous ini dengan lebih dekat, jom kita semak lapan fakta mengenai Aisar.

          

8 Fakta Instafamous Aisar Khaled Yang Ramai Tak Tahu!

umur aisar khaled 45

         

1. Aisar dilahirkan sebagai anak kepada pasangan Khaled Kamel (bapa) dan Roslina Abdul Rashid (ibu).

          

aisar khaled wikipedia 418

            

2. Dia meneruskan pendidikan di kolej swasta di Sentul, Kuala Lumpur, mengambil jurusan Diploma Pengurusan Pemasaran.

          

tinggi aisar khaled 464

         

3. Pencipta konten muda ini telah mencapai status seorang yang berpengaruh di media sosial dengan jumlah pengikut melebihi 3.7 juta di aplikasi TikTok, 738 ribu di Instagram (IG) serta akaun YouTube-nya diikuti oleh 470,000 pengguna.

          

aisar khaled business

         

4. Diketahui bahawa Aisar memulakan perjalanan perniagaannya sebagai peniaga jalanan yang memasarkan baju Melayu dan menjual minuman air boba. Kini, dia sudah mampu untuk menggaji 15 orang pekerja.

         

aisar khaled jual apa

          

5. Pada Mac 2022, Aisar, pada umur yang masih muda iaitu 22 tahun, berjaya memiliki kondominium mewah bernilai RM1 juta di pusat bandar Kuala Lumpur. Pada Februari 2023, dia turut membeli sebuah rumah teres tiga tingkat di Selangor berharga RM1.5 juta yang diubah suai menjadi pejabat untuk memajukan perniagaannya.

          

aisar khaledd 986

        

6. Dari dunia media sosial hingga ke layar kaca dan lebar, dia turut memberikan warna dalam industri hiburan tempatan sebagai seorang pelakon dalam drama-drama popular seperti Lelaki Lingkungan Cinta, Suri Hati, Villa Kristal, Chandelier, Cerita Hantu Asrama, Jeriji Patin, Misteri Wak Leman dan Ijam, serta dalam filem Gila Gusti dan Hantu Ke Lima (Astro First).

        

aisar khaleed

         

7. Dia turut mengambil bahagian dalam lakonan muzik video bagi lagu bertajuk Aksara Cinta yang dilantunkan oleh penyanyi Wani Kayrie, yang dilancarkan pada tahun 2020.

          

aisar khaled hero remaja 379

         

8. Mengenai perkembangan terbaru, Aisar kini memperuntukkan sejumlah RM60,000 setiap minggu untuk diberikan kepada peminat setia di laman sosialnya. Difahamkan, dia menyumbangkan hadiah berupa motosikal dan kereta setiap hujung minggu, iaitu pada hari Sabtu dan Ahad, menggunakan pendapatan daripada perniagaan TikToknya.

         

aisar khaled net worth

Aisar di sisi abangnya, Anas Khalid

aisar khaled height

ak legacy team

Keluarga dan adik-beradik Aisar. Kredit foto: Instagram Aisar Khaled , Instagram Anas Khalid , Instagram @mama_aisar , Facebook Aisar Khaledd

        

Untuk biodata asas Aisar Khaled, baca artikel: Biodata Penuh Instafamous Aisar Khaled (Aisar Khaledd)

         

Lebih info mengenai Aisar, baca artikel: 10 Fakta Aisar Khaled Yang Ramai Tak Tahu!

         

Kredit video: Alhamdulillah Rumah Pertama Aku Di Usia 22 Tahun

         

Sumber:

1. 'Saya bukan 'kayu'...'

2. “Dia terkejut dan sebak” - Aisar Khaled bagi sahabat hadiah kahwin wang RM100,000, sorok jambangan duit dalam Lamborghini

3. Aisar Khaled peruntukkan RM60,000 seminggu untuk pengikut bertuah

4. Aisar Khaled beli rumah kedua bernilai hampir RM1.5 juta, pasang impian bawa pengikut tunai umrah

5. TikTok aisarkhaledd

6. Instagram Aisar Khaled

        
Hakcipta iluminasi.com (2017)