Oleh pada 06 Aug 2019 kategori

Kredit foto: Instagram @prokuyastudios

    

Sejak beberapa hari lalu, kecoh penyebaran gambar babak dan sinopsis drama Demi Tuhan Aku Bersaksi yang dianggap telah menyentuh sensitiviti segelintir masyarakat.

Ia berikutan karya terbabit menggunakan sebuah pusat pengajian agama sebagai lokasi untuk mengetengahkan penceritaan gejala kehidupan songsang yang melanda masyarakat masa kini.

Kami kongsikan beberapa info yang anda perlu tahu sebelum menonton telefilem sensasi ini.

    

Sinopsis

Berkisar kehidupan seorang mak nyah yang insaf dan ingin pulang ke pangkal jalan.

Berhasrat mendalami ilmu agama dengan lebih mendalam, dia memasuki sebuah pusat tahfiz tanpa menyedari kehadirannya di situ mengundang penghinaan dan kejian hingga digelar pengikut Kaum Luth.

    

waktu tayangan drama demi tuhan aku bersaksi

Kredit foto: Instagram @prokuyastudios

    

Pelakon

Menampilkan lakonan mantap Syafie Naswip dan Fezrul Khan selaku teraju utama, dibantu barisan pelakon Ismail Yaacob, Taiyuddin Bakar, Melanie Tan, Sheila Mambo dan Aman Graseka.

    

Pengarah Dan Syarikat Produksi

Garapan sutradara Nor Zahirah binti Abdul Rahman atau nama komersialnya, Eyra Rahman yang sebelum ini pernah menduduki kerusi pengarah untuk filem Aku Terima Nikahnya, Bencinta, drama Mencintaimu Mr. Photographer, telefilem Cekelat Semanis Honey dan banyak lagi.

Di bawah syarikat produksi Prokuya Studios, Fadzil Zahari bertindak selaku penebit, bersama Yana Samsudin sebagai penerbit eksekutif.

    

syafie naswip drama demi tuhan aku bersaksi

Kredit foto: Instagram @syafienaswip

   

Waktu Siaran

Bakal ditayangkan di saluran RTM, namun sehingga kini masih menunggu jadual siaran.

   

Sumber:

1. Instagram @prokuyastudios

2. Wikipedia

3. Harian Metro

    
Hakcipta iluminasi.com (2017)