Kredit foto: Instagram Ubai , Facebook Ubaidillah Zulkefli , Facebook Rohani Jamal

Gosip mengenai hubungan cinta antara Ubai dan Shila Amzah bukanlah sesuatu yang baru bagi netizen, yang sebelum ini pernah mengaitkan mereka sedang bercinta.

Namun, kedua-duanya belum pernah membuka rahsia mereka hingga Shila membicarakan status hubungan mereka dalam sebuah sesi siaran langsung di laman TikTok baru-baru ini.

Bagi mereka yang ingin mengetahui identiti influencer yang berjaya mencuri hati penyanyi terkenal ini, berikut adalah beberapa butiran biodatanya yang dapat dikongsikan.

Siapa Ubai Mz? Ini Biodatanya..

Nama sebenar: Muhammad Ubaidillah Mohd Zulkefli

Nama komersial: Ubai, Ubai Mz, Ubaidillah

Umur: 25 tahun (2023)

Kerjaya: Pempengaruh media sosial, pengacara, personaliti TikTok

Instagram (IG): @ubaimz

Latar Belakang Dan Fakta Menarik

1. Menurut akaun Facebook yang dipercayai miliknya, dia menulis bahawa dia menerima pendidikan di Universiti Malaya. Sebelum itu, dia menghadiri Sekolah Menengah Kebangsaan (SMK) Sultan Abdul Samad di Petaling Jaya, Selangor. Walau bagaimanapun, kesahihan maklumat ini tidak dapat dipastikan.

2. Ubai antaranya terkenal kerana mengacarakan Borak Dulu Baru Kamu, sebuah program sembang santai bersama para selebriti.

3. Dikatakan bahawa Ubai menjadi peminat Shila sejak berusia 13 tahun pada 2011. Sebenarnya, pada masa itu ketika bersekolah menengah tingkatan satu, dia sudah mula mengikuti Shila di Twitter.

4. Hubungannya dengan Shila diketahui umum setelah Shila membocorkan tentang pertemuan dan status hubungan mereka semasa sesi siaran langsung di TikTok. Shila bahkan ketika itu merujuk pada Ubai dengan nama panggilan 'Sayang' beberapa kali.

5. Dia mengenali Shila sejak tahun 2011, namun hubungan mereka bertukar akrab pada sekitar 2014. Mereka semakin rapat antara satu sama lain apabila Shila sedang mengalami masa sukar dalam hidupnya setelah bercerai dengan bekas suami tahun lalu.

6. Menurut Shila, kisah cinta mereka bermula dengan sebuah skuter yang telah memikat hatinya pada Ubai, walau bagaimanapun, dia tidak menjelaskan secara terperinci mengenai peristiwa yang dimaksudkan.

7. Hubungan mereka terlebih dahulu dikesan oleh peminat selepas mereka menghadiri konsert Melly Goeslaw dan Mahalini bersama-sama.

8. Sebelum ini, Shila pernah berhubungan dengan Haris Idraki Elias, dan mereka berkahwin pada April 2018. Namun, ikatan perkahwinan mereka berakhir apabila mereka memutuskan untuk bercerai pada 8 Februari 2022 setelah empat tahun bersama. Dari pernikahan itu, mereka dikurniakan seorang anak lelaki bernama Seth Uwais.

         

Baca: 10 Fakta Penyanyi Shila Amzah Yang Ramai Tak Tahu!

Baca: Biodata Syada Amzah, Adik Kepada Penyanyi Shila Amzah

Baca: Shila Amzah Kahwin, Ini 8 Fakta Suaminya, Ubai MZ Yang Ramai Tak Tahu!

Baca: Biodata Dan Latar Belakang Penyanyi Shila Amzah

       

Gambar

siapa ubai mz

ubai

ubai mz

umur ubai

ubaidillah

ubai mz wikipedia

umur ubai mz

biodata ubai mz

shila amzah 237

shila amzah ubai

ubai dan shila

Kredit foto: Instagram Ubai , Facebook Ubaidillah Zulkefli , Facebook Rohani Jamal

Video

Kredit video: CERITA UBAI : CARI MEJA DENGAN SHILA AND MAMAT
Hakcipta iluminasi.com (2017)