Oleh pada 30 Mar 2024 kategori

       

Dalam dunia filem seram, Netflix terkenal dengan senarai tajuk yang menimbulkan ketegangan dan ketakutan.

        

filem seram terbaik 15489

        

Bagi tahun 2024, walaupun tidak semua filem yang tersenarai adalah terbitan baru dalam portfolio Netflix, senarai ini menghimpunkan 10 judul seram yang wajib ditonton.

        

filem seram 2024 18995

       

Perlu diingatkan bahawa konsep seram bukan semata-mata berkaitan dengan hantu, tetapi merangkumi pelbagai genre seperti psikologi, thriller, supernatural, bencana alam dan banyak lagi.

       

*Senarai ini bukan bermaksud filem-filem yang diterbitkan pada tahun 2024, namun filem-filem yang terdapat dalam perpustakaan Netflix pada 2024 ini.

        

The Good Nurse

filem seram terbaru 16684

Berdasarkan kisah benar, filem ini mengisahkan tentang Amy Loughren, seorang jururawat ICU yang dibebani tugas, bergantung kepada rakan sekerja baru, Charlie Cullen, di tempat kerja dan rumahnya. Namun, kematian mengejutkan seorang pesakit mendedahkan sisi gelap Charlie sebagai pembunuh bersiri, dengan kematian ratusan pesakit di hospital.

       

Insidious: The Red Door

best netflix movies 29221

Josh Lambert, selepas sembilan tahun, sudah melupakan pengalamannya di "dunia lain", malah bercerai dan baru-baru ini kehilangan ibunya. Ketika anaknya, Dalton di universiti, bayangan pintu merah menuju ke "dunia lain" timbul kembali, membawa konflik yang memerlukan mereka menangani isu yang belum selesai dari masa lalu.

       

A Quiet Place Part II

cerita seram 27287

Dalam dunia yang dikuasai oleh makhluk asing yang peka terhadap bunyi, keluarga Abbott terpaksa menggunakan bahasa isyarat untuk berkomunikasi dan bertahan hidup. Regan mengetahui rahsia mengalahkan makhluk itu dengan audio berfrekuensi tinggi dan berusaha mencari pelarian lain untuk bersama menyelamatkan diri.

        

Get Out

movie seram 36166

Chris, seorang lelaki Afrika-Amerika, memutuskan untuk mengunjungi ibu bapa kekasihnya semasa percutian hujung minggu. Walaupun nampak biasa pada mulanya, dia tidak bersedia untuk menghadapi kengerian yang bakal berlaku. Keadaan menjadi semakin aneh dan dia mula menyedari bahaya yang menantinya.

       

Unfriended: Dark Web

netflix malaysia 34898

Sebuah kumpulan remaja tanpa sengaja terjerumus dalam 'Dark Web' apabila mereka menemui simpanan fail tersembunyi dalam sebuah laptop yang dicuri. Mereka terjebak dalam permainan maut apabila pemilik sebelumnya tidak hanya mengawasi mereka, malah juga sanggup melakukan apa saja untuk mendapatkannya kembali.

        

Don't Breathe

movie hantu seram 17795

Tiga penjenayah muda merompak rumah Norman, seorang veteran Perang Teluk yang buta, berharap untuk membawa pulang sejumlah wang yang besar. Namun, mereka mendapati Norman bukanlah mangsa mudah yang mereka sangka, memulakan permainan berbahaya yang mengancam nyawa mereka.

       

Mirrors

cerita hantu 61841

Ben, seorang bekas polis, menjadi pengawal keselamatan di sebuah pasar raya yang terbakar. Dia menyedari cermin di situ mengandungi kuasa jahat yang mengancam keluarganya, memaksa dia menyiasat asal usulnya sebelum menjadi mangsa seterusnya.

        

Curse Of Chucky

netflix movies 72894

Sarah menerima sebuah boneka Chucky yang misteri dan kemudian membuangnya ke dalam tong sampah. Pada malam itu, Sarah ditemui meninggal dunia dengan sebilah gunting di tangan. Nica dituduh sebagai pembunuh, namun dia kemudian sedar bahawa Chucky adalah penjenayah sebenar, walaupun sudah terlambat. Chucky meneruskan pembunuhan demi pembunuhan, mempersalahkan Nica, yang dihantui secara mental.

       

When A Stranger Calls

cerita hantu seram 61331

Jill Johnson, seorang penjaga kanak-kanak, tiba di sebuah rumah mewah untuk menjaga dua orang kanak-kanak ketika ibu bapa mereka keluar. Semasa menjalankan tugasan penjagaan, dia menerima panggilan ancaman yang menakutkan, hanya untuk mengetahui panggilan itu datang dari dalam rumah, membawa kepada peristiwa menakutkan yang mengubah malam menjadi ngeri.

       

The Impossible

movie netflix 54114

Kisah benar keluarga Maria, Henry dan tiga anak lelaki mereka bercuti di Thailand pada Disember 2004. Tsunami Lautan Hindi yang melanda, memisahkan mereka dalam kekacauan. Mereka berusaha mencari satu sama lain sebelum berlepas ke Singapura untuk rawatan lanjut selepas dipertemukan semula.

       

Baca: 10 Filem Seram Thailand 'Berhantu' Terbaru Mesti Tonton, Juga Tersedia Online!

Baca: 10 Filem Melayu Terbaru Di Platform Netflix (2024), Mesti Tonton!

Baca: 10 Filem, Drama Seram Melayu 'Berhantu' Terbaru (2024), Mesti Tonton!

Baca: 8 Filem Seram Indonesia 'Berhantu' Terbaru Mesti Tonton (2022 / 2023), Juga Tersedia Online!

       
Hakcipta iluminasi.com (2017)