Oleh pada 13 Feb 2018 kategori

Sumber foto: Astro Awani

Rakaman video pergaduhan antara jiran yang juga menunjukkan ugutan melibatkan senjata dipercayai pedang samurai menjadi tular di laman sosial Facebook sejak Jumaat lepas.

Pertengkaran lisan antara dua buah keluarga yang menghuni di sebuah kawasan perumahan di Paka, Terengganu itu difahamkan disebabkan oleh perkelahian anak-anak lalu ibu bapa mereka memasuki hal itu.

Video dengan tempoh 1 minit 34 saat itu menjadi tular setelah seorang pengguna laman sosial Facebook memuat naiknya sebelum menerima perkongsian oleh ratusan pengguna lain.

Berasaskan rakaman video yang dibuat oleh seorang wanita, orang itu dilihat menyatakan tentang sebuah laporan polis yang telah dibuat berhubung rasa kurang senang terdahulu.

Sementara itu, Superintendan Baharudin Abdullah selaku Ketua Polis Daerah Dungun sewaktu dihubungi memberitahu pihaknya tidak mendapat apa-apa laporan berhubung insiden berkenaan.

“Tiada pihak yang tampil membuat laporan polis namun kita sudah pun bertindak dengan memanggil individu terlibat selepas video itu tular dan merampas sebilah pedang samurai.

“Keterangan individu yang dipanggil telah dirakamkan dan satu kertas siasatan turut dibuka berhubung kes tersebut,” ujarya kepada Kosmo! kelmarin.

Sumber berita: Kosmo Online
Hakcipta iluminasi.com (2017)