Oleh pada 17 Sep 2018 kategori

Kredit foto: Laman Big Stage

              

Penyanyi Baby Shima, 26, bakal menghadiahkan peminatnya dengan single terbaharu berjudul Sirna yang juga menjadi lagu pertaruhan beliau di konsert akhir program realiti Big Stage Ahad ini.               

Sirna ciptaan Ronnie Hussein, Aico dan Adam AF, manakala senikata oleh Ronnie Hussein dan Aico itu telah didendangkan Shima buat pertama kalinya secara akustik dalam rancangan Big Stage Unplugged sebentar tadi.

Namun lagu ini hanya akan diperdengarkan secara eksklusif iaitu dalam versi penuh buat julung kalinya di konsert akhir Big Stage nanti, seterusnya diikuti dengan perkongsian video muzik dalam versi studio di laman Youtube.    

Konsert penentuan hujung minggu ini mencabar para peserta untuk membawakan dua buah lagu iaitu lagu cover dan lagu single terkini mereka. 

Ia tentu saja menjadi medan untuk lima finalis yang bertanding bagi memperkenalkan lagu 'buah tangan' terbaharu masing-masing di atas pentas berprestij yang menjadi tumpuan jutaan peminat program realiti ini.

Kebiasaannya mana-mana single terbaru finalis akhir bagi rancangan nyanyian di bawah terbitan Astro akan mendapat liputan meluas serta diputarkan di corong-corong radio naungan Astro khususnya Era FM.

Seterusnya ia menjadi peluang buat Shima bersama empat lagi peserta iaitu Syafiq Farhain, Sarah Suhairi, Wani Kayrie dan Afieq Shazwan untuk mencuri hati peminat muzik Malaysia khasnya.

Istimewa buat pembaca Iluminasi, berikut kami kongsikan lirik lagu Sirna yang dijangka bakal diputarkan di stesen radio mulai minggu hadapan, seterusnya menjadi antara karya hits menjelang lewat hujung tahun ini.       

lirik lagu sirna baby shima 2

Kredit foto: Instagram Baby Shima

Lirik

Telah cukup lama aku diam

Di dalam kebekuan hatiku

Kerana cinta yang menguatkan aku

Diam-diam kau bermain hati

Di belakangku

                      

Awalnya ku kagum kepadamu

Kerana masih tampak ketulusanmu

Kerana cinta yang menguatkan aku

Diam-diam kau bermain hati

Di belakangku

                      

Sungguh tak semudah

Yang terbayang

Menyatukan indahnya cinta

                      

Semua berakhir kerana dusta

Cinta kau akhiri begitu sahaja

                 

Bila saja ku tahu

Sungguh rapuh kesetiaanmu

Takkan ku semai

Putik cinta di hatiku

Kerana kau sudahi cintaku 
Hakcipta iluminasi.com (2017)