Oleh pada 17 May 2019 kategori

Kredit foto: Instagram @floor88band

       

Lapan tahun sebelum mendaki populariti menerusi single 'Zalikha', kumpulan Floor 88 terlebih dahulu bermula dengan konsep indipendent (indie) menerusi karya lagu, 'Ku Ingin' dan 'Janji Si Pendusta'.

Terkini, menerusi posting Instagram, mereka mengesahkan bakal merakamkan semula dua buah lagu itu yang akan diberi nafas baharu sebagai tanda penghargaan kepada peminat.

“Ku Ingin dan Janji Si Pendusta merupakan dua buah lagu yang sering menjadi lagu utama Floor 88 selama 8 tahun sebelum Zalikha lahir dan menembusi pasaran aliran utama industri muzik tanah air.

"Lagu ciptaan sepenuhnya Falique (Ku Ingin) dan Achoi (Janji Si Pendusta) ini kini telah dirakamkan semula sebagai tanda penghargaan kami kepada rakan-rakan dan penyokong kami yang sentiasa ada bersama kami suatu ketika dahulu ketika zaman kami menyertai Battle Of The Band!" tulisnya di Instagram.

Dalam pada itu, katanya, dua single itu bakal menampilkan kejutan apabila mengetengahkan irama yang lain daripada yang lazim disajikan sebelum ini.

"Jangan terkejut ya adik-adik kerana rentaknya tak sama seperti Zalikha, Aqilah dan Roadblock Hatiku!" katanya.

Terdahulu, Floor 88 yang dianggotai Ayie Elham, Achoi, Falique, Eric Fuzi, Akram dan Amir mencipta nama menerusi single Zalikha, Aqilah dan Roadblock Hatiku (duet bersama Baby Shima).

      

lirik lagu ku ingin floor 88 2

Kredit foto: Instagram @floor88band

Lirik

Lagu: Ku Ingin

Penyanyi: Floor 88

Komposer: Falique 

Lirik: Falique 

     

Biarku sendiri

Menjalani hidup ini

Dugaan yang ku terima

Baru bermula

       

Dapatkah aku hadapi

Dugaan ini semua

       

Ku ingin lepas dari belenggu ini

Tak ingin lagi dari cengkaman ini

Haruskah aku terus begini lagi

Oh tuhanku

Maafkan aku

        

Dapatkah aku terima

Dugaan ini semua

       

Sumber berita: Instagram @floor88band
Hakcipta iluminasi.com (2017)