Oleh pada 06 Apr 2023 kategori

Kredit foto: Instagram Drama Sangat

   

Drama bersiri Bintang bakal mula ditayangkan pada 6 April 2023 dalam slot Lestary TV3, bermula jam 9 malam.

   

drama bintang 446

Kredit foto: Instagram Daniel Fong

   

Pelakon terkenal Ruhainies akan bersama-sama dengan Daniel Fong dan beberapa pelakon lain dalam drama arahan Nizam Zakaria ini. Drama ini menggantikan siri Jaga Aku Selamanya yang baru sahaja tamat pada hari Rabu yang lalu.

   

Sinopsis

Dalam siri ini, penonton akan dibawa ke dalam kisah dugaan percintaan yang melibatkan darjat dan agama di antara watak Iris dan Thiraak.

Iris, seorang gadis berusia 17 tahun, adalah anak kepada keluarga yang kaya di kampungnya. Bapanya, Mahmud, seorang ahli perniagaan yang memiliki beberapa bidang tanah. Sementara itu, Thirak adalah seorang anak keturunan Thailand, namun sifat kemelayuannya sangat kuat.

Iris dan Thirak menuntut di sekolah yang sama dan sering bertemu ketika pulang dari sekolah, yang akhirnya membawa perasaan cinta antara mereka. Mereka serasi kerana Thirak adalah orang yang ramah, sementara Iris memiliki sifat yang 'playful'.

Mustaffa yang juga mempunyai perasaan terhadap Iris, telah mengadu tentang hubungan Iris dan Thirak kepada ibu bapa Iris. Akibatnya, Iris dihantar ke luar negara dan terputus hubungan dengan Thirak.

Namun, takdir tidak dapat dihalang. Beberapa tahun kemudian, setelah kembali ke Malaysia, Iris bertemu semula dengan Thirak apabila ibu bapanya meninggal dunia. Apakah masih ada peluang kedua bagi mereka untuk meneruskan hubungan mereka setelah berpisah selama begitu lama?

   

Baca: Biodata Daniel Fong, Pelakon Drama Berepisod Bintang (TV3)

   

sinopsis bintang

Kredit foto: Instagram Daniel Fong

Pelakon / Cast

Drama ini akan dihidupkan dengan kehadiran bintang-bintang terkenal seperti Ruhainies dan Daniel Fong sebagai teraju utama. Selain itu, pelakon tempatan popular seperti Siti Hariesa, Keith Foo, Natasha Elyzza, Haidar Hasanudin, Azhar Sulaiman, Azri Iskandar, Badrul Muhayat, Nazeera Sardi, Faa Zaini, Ain Evon dan Nadia Kesuma turut bergabung untuk memberikan sokongan pada watak tambahan.

   

Watak Pelakon

Daniel Fong sebagai Thirak

Ruhainies sebagai Iris

Siti Hariesa sebagai Rayna

Keith Foo sebagai Mustafa

Azhar Sulaiman sebagai Zubir

Natasha Elyzza sebagai Kamelia

Azri Iskandar sebagai Mahmud

Haidar Hasanudin sebagai Dani

Nazeera Sardi sebagai Norain

Faa Zaini sebagai Melati

Ain Evon sebagai Dhuanpheng (Mak Thirak)

Nadia Kesuma sebagai Rogayah

    

bintang episod 627

Kredit foto: Instagram TV3 Malaysia

   

Pengarah Dan Syarikat Produksi

Drama rantaian yang diterbitkan oleh syarikat produksi Country & Universal Sdn Bhd ini dijayakan di bawah arahan pengarah berpengalaman Nizam Zakaria, dengan sokongan penulis skrip naskhah, Haida Mazni Mohammad.

   

Lagu Tema (OST)

Kredit video: Bintang

   

Tajuk: Bintang

Penyanyi: Hael Husaini

Komposer: Hael Husaini

Penulis lirik: Hael Husaini

   

pelakon bintang

Episod 1 drama Bintang (naskhah bukan adaptasi novel) akan ditayangkan kepada penonton pada 6 April 2023. Kredit foto: Instagram TV3 Malaysia

   

Waktu Siaran

Drama berjumlah 20 episod ini akan disiarkan pada slot Lestary di saluran TV3 pukul 9 malam, setiap hari Rabu hingga Sabtu mulai 6 April 2023. Selain itu, penonton juga boleh mengikutinya secara dalam talian (online) melalui platform Tonton.

       

Tajuk cerita? Bintang

Berapa episod? 20 episod

Setiap hari apa? Rabu hingga Sabtu

Bila tayang? Jam 9 malam

Tonton di mana? TV3 dan platform online, Tonton

       

Kredit video: Saksikan Bintang, 9 Malam Ini, Di Slot Lestary TV3

   
Hakcipta iluminasi.com (2017)