Kredit foto: Instagram Trisha Ooi , X (Twitter) @Reyshqaaqiera (Risyka Akira)

        

Trisha Ooi, seorang pelakon yang namanya semakin dikenali dan dianggap sebagai pelapis muda yang menonjol, kini menjadi bintang dalam filem Janna Endoro yang disiarkan di pawagam.

        

trisha ooi wikipedia 48186

         

Juga, siri drama terbarunya, 'Menanti Senja' dan 'My Lovely Driver', sedang menarik perhatian penonton di televisyen.

         

menanti senja 98125

Dalam masa ini, Trisha sedang menikmati populariti tinggi menerusi drama Menanti Senja dan My Lovely Driver, yang kedua-duanya bukan hasil adaptasi novel. Dua drama itu disiarkan dalam slot Samarinda dan Akasia di saluran TV3 dan boleh diakses secara online melalui aplikasi Tonton.

         

Dalam daftar kredit untuk 'Menanti Senja', turut disenaraikan ialah pelakon Johan As'ari, Faizal Hussein, Fathimah Hawra Jamalullail, Khatijah Tan, Hazeeq Dean, Kodi Rasheed, Syahmie Thsaqeef dan ramai lagi.

          

drama menanti senja 48878

          

Manakala antara pelakon lain yang mencatatkan nama dalam peranan lakonan 'My Lovely Driver' ialah Hisyam Hamid, Razzuan Rosli, Faye Kusairi, Sefik Khair, Sera Melissa, Ameerul Asyraf, Kween Keela dan Affizy Khairy.

         

trisha ooi 97795

         

Berikut ialah lapan maklumat biodata yang kurang diketahui ramai tentang Trisha Ooi.

         

trisha ooi adik beradik 91787

        

1. Pelakon bernama sebenar Reyshqa Aqiera binti Mohd Nasron Ooi, yang kini berumur 25 tahun ini (2024), berasal dari negeri Selangor.

         

trisha ooi family 82797

         

2. Dia mempunyai darah kacukan Melayu dan Cina, diwarisi daripada bapanya yang berbangsa Cina dan ibunya yang berketurunan Melayu.

        

ayah trisha ooi 79711

         

3. Dia dari kecil lagi terlibat dalam pelbagai kegiatan fizikal seperti taekwondo dan silat, dan mula mengejar kerjaya sebagai pelakon lagak ngeri atas inspirasi semasa mendalami ilmu seni bela diri bersama gurunya, yang juga seorang pelakon lagak ngeri yang berjaya.

         

my lovely driver 91717

        

4. Awalnya hanya pekerja di belakang tabir, dia kemudiannya melangkah ke hadapan kamera sebagai pelakon utama, menyinari skrin televisyen menerusi persembahan dalam naskhah drama.

         

trisha ooi agama 93234

         

5. Sebelum ini, Trisha tidak pernah membayangkan dirinya terlibat dalam industri lakonan dan menerajui kerjaya sebagai pelakon.

         

trisha ooi ig 97972

          

6. Barisan drama yang mengemukakannya sebagai pelakon watak melibatkan siri My Lovely Driver, Menanti Senja, Tentang Hati Dia, Rindu Darul Iman, Surat Dari Tuhan, Risik Pada Hati, Kau CEO Aku, Kerana Dia Suka, Kau Cipta Kasih, Hari Kita Jatuh Cinta, KL Gangster: Underworld 2 dan Langkah Terakhir.

Juga telefilem Bukan Teman Stereotype, Bukan Cinta Biasa, Aisya & Bella dan Misteri Jam Vintage, serta juga filem Janna Endoro, Pagari Bulan, Wira, Polis Evo 3 (sebagai pelakon lagak ngeri) dan Coast Guard Malaysia: Ops Helang (penampilan istimewa).

         

pelakon menanti senja 35623

Karakter Trisha dalam lakonan filem Pagari Bulan.

        

7. Dalam masa yang akan datang, dia akan membuat penampilan sebagai pelakon dalam dua filem terbaru bertajuk Roxana dan Memoir Seorang Guru, serta drama bersiri Syurga Yang Tersia dan Skuad JPJ 2.0.

          

menanti senja cast 56526

         

8. Prinsip dan batasannya dalam berpakaian seksi adalah sesuatu yang diutamakan apabila membawa watak dan dia selalu berkomunikasi dengan pasukan produksi dalam mencari jalan bagi memenuhi kehendak skrip.

         

Baca: Info Dan Sinopsis Drama Berepisod My Lovely Driver (Slot Akasia TV3)

Baca: Biodata Dan Latar Belakang Wanie Ooi, Pelakon Drama Berepisod Boleh Saya Bantu (Slot Lestary TV3)

        

         

Kredit foto: Instagram (IG) Trisha Ooi , X (Twitter) @Reyshqaaqiera

        

*Episod akhir siri Menanti Senja, menceritakan pengorbanan dan kasih sayang seorang ayah ini, bakal tiba pada 12 Februari 2024.

         

Kredit video: HIGHLIGHT : Episode 1 - Sarah Selalu Lambat Masuk Kerja.. | Menanti Senja (2024)

        

Sumber:

1. Tuah kerja belakang tabir

2. Trisha Ooi tak akan langgar prinsip demi wang ringgit

3. Bukan sekadar lagak ngeri

        
Hakcipta iluminasi.com (2017)