luahanhatibaizuraisteriaqasha

Kredit foto: Astro Gempak

Jarang benar dengar kontroversi yang melanda pelakon dan penyanyi, Aqasha setelah beliau mendirikan rumahtangga pada tahun 2010. Malah, mereka kini sudahpun dikurniakan dua orang cahaya mata.

Bagaimanapun, baru-baru ini luahan hati yang dibuat isteri beliau, Baizura di laman sosial Instagram miliknya ternyata mengejutkan ramai pihak.

Menerusi luahan tersebut, kehadiran orang ketiga diakui sebagai punca masalah rumah tangga mereka.

Menurutnya lagi, usaha untuk menguatkan ikatan suami isteri dengan Aqasha juga diganggu wanita lain yang turut melakukan perkara sama demi mendekati pelakon kacak itu.

Paling menyedihkan, Baizura juga memberitahu yang dia telah 'mengaku kalah'. Jom baca luahan menyentuh hati tersebut.

I akan ingat tarikh hari ni sampai bila2. The lowest point in my life. And I would like to share with you.

Hari I rasa cukup untuk I fight. I tau I dah kalah lama dah tapi I tetap fight. Tapi I tak sedar ada perempuan lain yang tengah fight so hard juga untuk diri dia masa I struggle fight untuk family I, untuk pastikan anak-anak I ada complete family.

I kalah, I putus asa banyak kali tapi I keep fighting. I fight, fight and fight…

But I cedera teruk. I can’t take it anymore. I kalah. I mengaku kalah. I kena tau limit I sampai mana. Even though I’ve lost my battle, I would still advise any wife out there to fight. It’s okay kalau cedera parah pun, kita kuat. Kita akan recover. Tapi kena tau bila patut stop.

At least I dah cuba. Sehabis-habis daya. Sebab I tau marriage is a responsibility. Responsibility comes with task. Kalau ada anak-anak tambah lagi task. Fight for them is also 1 of the tasks.

Please don’t ask me to bad mouth about him. He is the father of my 2 kids. Takkan nak biar orang ramai-ramai kutuk ‘no telo’ kat bapa anak-anak I? Apa yang I dapat pun. I fikir nanti diorang dah besar diorang pun malu kalau tau mommy buat macam tu.

Apa yang I buat ni pun dah terkesan pada dia. Cukup sini.

But she, ehem… on the other hand, I have no obligation to protect. She pushed the button. I’ve warned her, I’ve talked to her so many times, in so many ways. Nicely, harshly..

She pushed the button. The attention should goes to her. I tak perlukan perhatian. That’s the reason I deleted my previous post. Mission accomplished.

But I tau salah I dah trigger curiosity korang semua. Korang mesti nak tau lebih lagi, ya memang. Itu bukan permulaan, bukan juga pengakhiran. I tak boleh tayang semua, I still fikir pasal maruah dia kasihan anak-anak dia. Apa I buat tu pun dah cukup kejam.

I pun tak sangka I sampai ke tahap ni. I jarang open pasal apa yang I buat in public. Now I nak rest. I nak hidup aman-aman sekarang. Nak recover, nak lepaskan beban. Slowly but surely. *crawling*

Sumber: Instagram @baizura5

Pastinya setiap masalah itu ada jalan penyelesaian. Kita doakan semoga mereka mampu menjalani dugaan ini dengan tabah.

Sumber berita: beritamemey.blogspot.com


tags : , , , , , , , , ,



Hakcipta iluminasi.com (2017)