Kredit foto: Instagram Saharul Ridzwan

     

Mohd Saharul Ridzwan Hashim atau lebih dikenali umum dengan nama komersialnya, Saharul Ridzwan, 31, merupakan salah seorang finalis Hero Remaja 2012 yang mana pada pertandingan berkenaan, beliau bersaing bersama Fattah Amin, Syafiq Kyle, Ben Amir, Fendy Bakry, Hafreez Adam, Hafidz Roshdi dan Nazrief Nazri, sekaligus diangkat sebagai pemenang tempat ketiga.

     

instagram saharul ridzwan

Kredit foto: Instagram Saharul Ridzwan

    

Dengan meraih keputusan 3A 5B dalam peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM), Saharul merupakan antara alumni Hero Remaja yang boleh dibanggakan daripada sudut pencapaian akademiknya.

     

deena emir

Kredit foto: Instagram Saharul Ridzwan

    

Beliau yang merupakan pelakon kelahiran Kuantan, Pahang ini adalah lulusan dalam jurusan kejuruteraan penyelenggaraan pesawat daripada sebuah kolej penerbangan yang terletak di Negeri Sembilan.

    

isteri saharul ridzwan

Kredit foto: Instagram Saharul Ridzwan

     

Suami kepada Qaabila Deena Emir Mohamed Akif Emir ini meledak sebagai seorang aktor menerusi beberapa siri televisyen seperti Romi Cinta Julia, Hati Perempuan, Kau Aku Kita, Jangan Benci Cintaku, Selafaz Cinta dan banyak lagi.

    

keluarga saharul ridzwan

Kredit foto: Instagram Saharul Ridzwan

     

Untuk lebih info mengenai Saharul, anda boleh baca artikel: Biodata Pelakon Saharul Ridzwan.

Juga jangan ketinggalan untuk mengetahui keputusan SPM dua lagi bintang Hero Remaja 2012 iaitu Fattah Amin dan Syafiq Kyle menerusi pautan berikut:

    

Baca: Keputusan SPM Fattah Amin Yang Ramai Tak Tahu!

Baca: Keputusan SPM Syafiq Kyle Yang Ramai Tak Tahu!

    

Sumber:

1. Wikipedia Saharul Ridzwan

2. Result SPM Geng Hero Remaja Yang Mungkin Korang Tak tahu

        
Hakcipta iluminasi.com (2017)