Oleh pada 04 Jun 2017 kategori

Kredit foto: Mstar 

Penyanyi baru yang semakin meningkat naik, Wany Hasrita mendedahkan dirinya telah menerima ugutan bunuh baru-baru ini.

Menurut Wany, ancaman tersebut datang daripada seorang peminat fanatiknya yang tidak dikenali. 

wany hasrita dedah terima ancaman 2

Kredit foto: Instagram Wany Hasrita

Kejadian ini berlaku tiga minggu lepas. Saya diganggu oleh seorang peminat fanatik menerusi mesej dan komen di laman Instagram. Dia menghantarkan komen dan mesej yang berbunyi seperti, "jangan sampai aku jumpa kau perempuan miang, aku bunuh kau nanti". Hampir tiga kali saya menyekatnya di laman Instagram dan dia tetap akan muncul dengan nama yang lebih kurang sama dan mengganggu saya. Sebagai solusi, saya mengambil tindakan dengan menyimpan segala screen shot komen dan mesej yang dia hantar kepada saya. Saya juga memberi amaran kepada dirinya. Saya katakan kepadanya, negara kita ada undang-undang dan pihak berkuasa pasti akan dapat mencari siapakah dia. Akhirnya, saya langsung tidak melayan mesej dan komen peminat tersebut dan dia pun telah berhenti mengganggu saya.

Sumber: Astro Gempak

Wany membuat kenyataan tersebut di Majlis Berbuka Puasa Dan Rakaman Program Hari Raya Muzik Muzik 32 dan Indigital yang berlangsung di Marriot Putrajaya pada Selasa lalu.

Menyedari populariti hebat yang diterimanya selepas kejayaan lagu Menahan Rindu, Wany mengakui beliau kini menjadi lebih berhati-hati dalam setiap langkah yang diaturkan.

wany hasrita dedah terima ancaman 3

Kredit foto: Instagram Wany Hasrita 

Saya menyedari impak lagu Menahan Rindu membuatkan nama saya lebih dikenali. Saya bersyukur dengan kurniaan rezeki yang telah ditetapkan oleh Allah. Saya sedang menyesuaikan diri dengan apa yang terjadi sekarang. Saya juga mengambil langkah berjaga-jaga dengan setiap tindakan yang saya lakukan. Apa yang penting, saya mahu berusaha dengan lebih kuat agar apa yang saya kecapi sekarang tidak bersifat sementara atau one hit wonder. Saya mahu lebih fokus dalam mencipta produk berkualiti agar apa yang saya sampaikan dapat diterima ramai.

Sumber: Astro Gempak 
Hakcipta iluminasi.com (2017)