Oleh pada 18 Nov 2017 kategori

Ramai orang fikir bahawa teknologi hanya untuk orang muda tetapi seorang nenek tua ini tidak berpendapat begitu. Kimiko Nishimoto merupakan seorang nenek tua berusia 89 tahun yang sudah mengambil gambar dan menyunting gambar sejak 17 tahun yang lepas. Seperti yang anda boleh lihat, gayanya sangat unik dan berjiwa muda.

Dia tidak menceburi dalam bidang fotografi pada awalnya sehinggalah pada satu hari dia mengikuti kelas anaknya yang mengajar kursus fotografi untuk golongan amatur. Tanpa dia sendiri sedari, dia sudah melibatkan dirinya dalam satu bidang yang akan diceburinya sepanjang hidup. Semenjak itu, Nishimoto terus mengembangkan minatnya dalam fotografi sehingga mendalam.

BESARKAN TEKS     A-  A+

Gambar-gambar diambilnya kebanyakkan gambar potret diri sendiri dan 10 tahun kemudian, dia telah mengadakan pameran gambarnya sendiri di muzium tempatan berdekatan dengan rumahnya di daerah Kumamoto. Setelah 17 tahun berlalu, kini dia bakal mengadakan pameran karyanya di Galeri Epson di Tokyo bertajuk "Asobokane" yang bermaksud "jom bermain".

Jika anda rasa ia sudah terlambat untuk menceburi bidang yang anda minat, fikir semula kerana nenek tua ini mampu menceburi bidang yang diminatinya walaupun bermula pada umur 72 tahun. Disebabkan cintanya terhadap fotografi, dia menghabiskan sebahagian akhir hayatnya dengan kamera.

Apabila yang paling seronok tentang nenek ini, walaupun usia sudah hampir 90 tahun tapi hatinya masih berjiwa muda. Semua gambar yang diambilnya mendapat perhatian netizen kerana gambar-gambarnya seakan-akan dia masih lagi umur belasan tahun. 

1. Menggantung "baju" yang basah

2. "Meme" basikal

slide basikal macam motorcross nenek fotografer

3. "Aduh Sakit Kepala"

kepala kena cangkul nenek fotografer

4. "Sayalah Makhluk Berbulu"

nenek hipster fotografer 3pf5

5. "Malam Masih Muda"

nenek pishang fotografer lawak

6. "Tolong Aku Dilanggar"

nenek fotografer eksiden lawak

7. "Akulah Katak Kermit"

sayalah katak punyu munyu

8. "Operasi Pecah Rumah"

sayalah pencuri nenek kelakar

9. "Saya Masih Di Tadika"

makcik fotografer

10. "Aku Sampah Kitar Semula"

nenek jurugambar lawak

11. "Saya Masih Bayi"

nenek sporting jepun

12. "Jom Merempit"

nenek hipster fotografer

sumber: Grandma Discovers Photography
Hakcipta iluminasi.com (2017)