Bagi sebahagian besar daripada kita, dapat beli tiket kelas ekonomi ke sesuatu destinasi percutian juga merupakan satu pencapaian dan kita sudah cukup merasa puas hati. Maklumlah, tiket penerbangan dengan kapal terbang tidaklah murah lebih-lebih lagi sekiranya kita mahu bercuti ke luar negara.

Bagi kebanyakan orang, melancong dalam kelas pertama adalah pengalaman mewah yang terbaik. Daripada tempat duduk yang luas kepada hidangan gourmet, perjalanan udara kelas pertama menawarkan tahap keselesaan yang tidak dapat ditandingi oleh mana-mana mod pengangkutan lain.

BESARKAN TEKS     A-  A+

Tetapi bagi mereka yang benar-benar mencari kemewahan yang terbaik, terdapat penerbangan kelas pertama yang membawa kesenangan ke tahap yang baharu. Penerbangan ini menawarkan suite peribadi dengan pancuran mandian, pelbagai hidangan gourmet dan pelbagai kemudahan lain. Tetapi dengan kemewahan sedemikian sering datang tanda harga yang tinggi.

Dalam artikel ini, kita akan melihat 5 tiket penerbangan kelas pertama paling mahal di dunia yang menawarkan kemewahan dan keselesaan yang tiada tandingan. Selain itu, turut disertakan adalah tawaran-tawaran dan pakej menarik yang didatangkan sekali dengan harga tiket yang dibayar.

5. Swiss Air - $22,265+

swiss air

Penerbangan kelas pertama Swiss Air, dengan harga bermula pada $22,265, adalah pengalaman mewah dan premium. Salah satu tawaran penerbangan kelas pertama Swiss Air yang paling popular ialah pengalaman menjamu menu epikurean, yang menampilkan masakan gourmet dan wain yang berkualiti. Chef terkenal mengatur menu, dan pemilihan wain dipilih dengan teliti untuk melengkapkan hidangan.

Kabin kelas pertama ini mempunyai lapan suite peribadi di mana setiap satu dilengkapi dengan skrin peribadi yang besar, fon kepala dengan fungsi pembatalan hingar dan pelbagai pilihan hiburan.

Tempat duduk direka untuk memberikan keselesaan maksimum dan dilengkapi dengan sokongan lumbar boleh laras, fungsi urutan dan lampu membaca terbina dalam. Penerbangan kelas pertama Swiss Air menyediakan akses ke ruang istirahat lapangan terbang yang eksklusif, di mana penumpang boleh berehat dan menikmati makanan dan minuman percuma sebelum penerbangan mereka.

4. Cathay Pacific - $26,572+

cathay pacific

Cathay Pacific yang terkenal dengan komitmennya terhadap kecemerlangan, mempersembahkan penerbangan kelas pertama yang tiada tandingan yang menetapkan piawaian baharu dalam perjalanan udara mewah.

Diperkenalkan pada tahun 2022, pengalaman kelas pertama yang ditawarkan oleh syarikat penerbangan ini direka untuk memberikan keselesaan dan kecanggihan terbaik kepada pengembara. Dengan harga bermula pada $26,572, penumpang boleh menjangkakan perjalanan luar biasa yang menggabungkan kemewahan, perkhidmatan diperibadikan dan kemudahan canggih.

Kabin kelas pertama Cathay Pacific mempunyai katil lebar yang memastikan tidur yang lena, manakala paparan skrin rata menawarkan pengalaman hiburan yang mengasyikkan. Sama ada menikmati pilihan santapan mewah atau menikmati akses lounge eksklusif, penumpang dijamin pengalaman perjalanan yang lebih baik dari berlepas hingga mendarat.

3. Korean Air - $28,000

korean air

Penerbangan kelas pertama Korean Air adalah sinonim dengan keselesaan yang tiada tandingan dan perkhidmatan bertaraf dunia. Merintis penampilan sulungnya pada 2011, syarikat penerbangan ini telah berdedikasi untuk mentakrifkan semula piawaian perjalanan udara premium.

Dengan tanda harga $28,000, penumpang boleh mengharapkan keselesaan dan kecanggihan yang luar biasa sepanjang perjalanan mereka. Salah satu ciri menonjol pengalaman kelas pertamanya ialah menyediakan satu set fon kepala Bose yang dengan fungsi pembatalan hingar.

Fon kepala berkualiti tinggi ini direka dengan teliti untuk meminimumkan bunyi ambien, membolehkan penumpang menyelami hiburan pilihan mereka atau menikmati saat-saat ketenangan. Korean Air jugah bekerjasama dengan jenama penjagaan kulit mewah Amorepacific untuk menawarkan penumpang kelas pertama pilihan eksklusif produk penjagaan kulit premium.

2. Emirates - $31,000

emirates

Kabin kelas pertama Emirates yang berharga $31,000 menawarkan penumpang dengan pengalaman oasis peribadi di langit. Setiap suite yang luas mempunyai katil rata sepenuhnya, memastikan tidur yang lena semasa penerbangan jarak jauh. Penumpang juga ditawarkan pemandu peribadi dari dan ke lapangan terbang.

Penumpang juga boleh menikmati kemudahan bar mini peribadi, ruang simpanan peribadi dan kemudahan mewah, termasuk peralatan tempat tidur mewah, peralatan mandian berjenama dan pakaian santai yang lembut.

Penumpang kelas pertamanya mempunyai akses ke Shower Spa ikonik di atas kapal, salah satu kemudahan paling mengagumkan yang ditawarkan. Setiap suite kelas pertama mempunyai bilik pancuran mandian peribadi, membolehkan penumpang menyegarkan diri semasa penerbangan mereka.

1. Etihad Airways Residence - $66,000

etihad airways residence

Etihad Airways Residence merupakan pakej penerbangan kelas pertama paling mewah di dunia dengan tanda harga $66,000, Ianya memberikan pengalaman luar biasa yang melampaui apa yang boleh dibayangkan oleh penumpang. Etihad Airways Residence ialah suite mewah tiga bilik pertama di dunia yang tersedia pada pesawat komersial.

Salah satu servis luar biasa yang didatangkan dengan pakej ini ialah perkhidmatan Limosin dipandu pemandu yang disediakan secara eksklusif kepada penumpangnya. Tawaran ekslusif ini memastikan penumpang diselubungi dalam suasana yang selesa dari awal perjalanan mereka.

Perjalanan ke dan dari lapangan terbang dengan kenderaan mewah persendirian memastikan penumpang mengalami peralihan yang lancar dan benar-benar mewah antara rumah atau hotel mereka dan lapangan terbang.Perkhidmatan pemandu yang diperibadikan ini menandakan tahap perkhidmatan yang luar biasa dan perhatian terhadap perincian yang menanti mereka dalam penerbangan mereka.

Kredit:

  1. Money Inc
  2. Trip to Discover
  3. Daily MailHakcipta iluminasi.com (2017)