Oleh pada 25 Aug 2017 kategori

Kredit foto: astrogoread.astro.com.my & kualipanas.com

Baru-baru ini berita kehamilan isteri pertama Datuk Red telah menjadi tular gara-gara tindakan seorang individu menyebarkannya di laman sosial.

Susulan itu, Datuk Red menerusi sebuah kiriman terbaru Facebooknya dua hari lalu mempertikaikan etika klinik tersebut yang mendedahkan maklumat peribadi pesakit kepada umum.

maklumat peribadi didedahkan datuk red berang netizen minta saman 2

Kredit foto: Facebook Dato Red

Mana etika klinik? Kau sebagai klinik kena jaga maklumat peribadi pesakit, bukan lepas orang tu balik saja kau terus naikkan status. Dik, biarlah saya seorang saja cari publisiti murahan, kau janganlah. Daripada laporan pekerja saya, awak ni cuma jururawat saja. Bagaimana pendapat para peguam yang bijak bestari di sini, boleh tak saya saman mereka untuk beri pengajaran sedikit? Suruh jaga suami sendiri tak nak, sibuk nak jaga suami orang.

Menerusi ruangan komen, rata-rata netizen bersetuju dengan kenyataan yang dilontarkan Datuk Red.

maklumat peribadi didedahkan datuk red berang netizen minta saman 3

Kredit foto: Media Hiburan

Sememangnya apa yang diutarakan oleh Datuk Red ini adalah benar. Meskipun Datuk Red merupakan seorang yang dikenali, tidak bermakna apa sahaja maklumat yang berkaitan dengannya boleh dikongsi sesuka hati kepada umum.

Biarpun barangkali tiada tindakan saman yang bakal diambil, sekurang-kurangnya kenyataan tegas Datuk Red ini diharapkan dapat memberi pengajaran kepada pengguna laman sosial yang lain agar lebih berhati-hati dalam berkongsi sesuatu.

Apapun, kiriman status Datuk Red ini juga telah mengesahkan kehamilan isteri pertamanya. Tahniah kami ucapkan! 
Hakcipta iluminasi.com (2017)