Oleh pada 10 Apr 2017 kategori

Kredit foto: Rotikaya

Penceraian bukanlah suatu dugaan yang mudah bagi seorang insan yang bergelar wanita, apatah lagi setelah melayari bahtera perkahwinan buat kali ketiga - seperti yang berlaku kepada usahawan kosmetik, Datuk Seri Vida baru-baru ini. 

Hakikatnya, tiada siapa pernah menduga kepahitan yang ditanggung pasangan ini dalam usaha mengekalkan rumah tangga yang dibina, kerana di hadapan lensa mereka umpama pasangan yang bahagia.

Namun bagi Vida, episod duka itu tidak ubah sekadar suratan takdir buatnya.

lagi pendedahan datuk seri vida tentang punca penceraian 2

Kredit foto: ammboi.com

Bercerai berkali-kali, itu takdir saya, orang lain tidak rasa apa yang saya rasa. Saya tak salahkan orang kalau mereka tidak faham, hanya saya yang tahu apa rasa yang ada di dalam dada. Saya percaya ada sebab Tuhan tak izinkan rumah tangga kami diteruskan. Jangan tanya sebab musababnya, macam-macam. Dalam dua tahun lebih itu, bukan kerana satu sebab, mungkin 20 sebab, kita tak tahu. Saya tak ralat, ini ujian Allah SWT belaka ni. 

Sumber: Utusan Online

Meskipun berat untuk menanggung kegagalan dalam percubaan membina rumah tangga yang kekal, usahawan kosmetik ini tidak pernah berputus harap untuk terus mencuba. Malah, kegagalan itu membuatkan beliau lebih optimis dan berhati-hati dalam mencari pasangan di masa hadapan.

Tak ada istilah serik. Hidup kena ada pasangan, tetapi perlulah berhati-hati. Jalan hidup kita, bukan kita yang pilih, sudah ditentukan. Kita hanya boleh berdoa yang baik-baik sahaja. Pengajaran untuk saya, carilah jodoh biarlah sama cara berfikir. Itu penting untuk kita saling memahami dalam rumah tangga. 

Sumber: Utusan Online

Sementara itu, Vida turut mendedahkan hobinya yang gemar membeli-belah bakal menjadi terapi kesedihan yang ditanggung kini - selain pada sebelah malam beliau akan bangun beribadat untuk menenangkan jiwa. 

Oho, sudah tentulah dengan membeli-belah. Lagi banyak beli, lagi sejuk hati tu. Tetapi yang lebih penting lagi, malam-malam saya akan bermunajat. Saya jenis tidur lewat. Tidur sekejap, bangun balik untuk bermunajat kepada Allah. Saya adu segala-galanya kepada Dia, kemudian saya akan tidur semula selepas subuh. Sehari saya cuma tidur lima jam sahaja. Tetapi peliknya, kalau orang lain tak tidur kurus, tetapi saya tetap macam ni….Hahaha! 

Sumber: Utusan Online 

lagi pendedahan datuk seri vida tentang punca penceraian 3

Kredit foto: Beautifulnara 
Hakcipta iluminasi.com (2017)