Oleh pada 16 Jun 2017 kategori

Kredit foto: wn.com 

Sebelum ini kecoh apabila Rozita Che Wan atau dikenali sebagai Che Ta mengamuk di laman Instagramnya.

Ini berikutan seorang penyanyi baru yang menggelarkan dirinya sebagai Della Dellon didakwa Che Ta telah buat hal dengan 'isteri orang'. Sungguhpun begitu, Che Ta tidak menyentuh siapakah yang dimaksudkan dengan status 'isteri orang' tersebut.

Namun akhirnya isteri kepada pelakon Zain Saidin itu tampil menjawab teka-teki yang bersarang di minda netizen.

Menurut Che Ta, amukan tersebut ditujukan kepada penyanyi wanita tersebut kerana telah mengganggu rumah tangga isteri kepada saudaranya.

Meskipun Che Ta telah mengumpan Della dengan pelbagai cara agar menghentikan perlakuan buruknya, namun Della masih berdegil sehingga ke satu tahap Che Ta terpaksa memalukannya di laman sosial.

Sebagai saudara, saya sakit hati mendengar luahan mengenai isterinya yang mabuk cinta dengan ‘pengkid’ hingga mengabaikan tanggungjawab di rumah. Lebih menyedihkan apabila anak kecil mereka yang baharu mencecah berusia sembilan bulan juga diabaikan. Karakter isterinya itu berubah dan dia menjadi wanita berbeza selepas mengenali individu terbabit.Jalan akhir adalah dengan mengambil langkah membuat luahan terbuka supaya dia sedar diri. Sebelum ini pun saudara saya sudah bertemu untuk berbincang secara baik, namun keadaan semakin melarat. Harapan saya, dia sedar tidak baik memporak perandakan rumah tangga orang.

Sumber: BH Online

Tambah Che Ta lagi, apa yang membuatkannya lebih kesal apabila Della masih meneruskan perbuatannya terkutuknya itu. Malah apabila ditanya media, wanita itu berbohong dan enggan mengakui dakwaan beliau. Namun Che Ta tidak gusar kerana dia mempunyai kesemua bukti gangguan Della. 

akhirnya rozita che wan dedah punca sebenar maki della dellon 2

Kredit foto: hangat.com 
Hakcipta iluminasi.com (2017)