islamik
Tiada Istilah Hukum Karma Dalam Ajaran Islam
Pasti anda pernah terlihat rakan-rakan anda di media sosial seperti Facebook dan Instagram...
islamik
Bufet Ramadan - Tradisi Yang Perlu Dilihat Semula Tujuan Penganjurannya
Tiga, dengan amaun yang diminta, katalah satu keluarga beranak tiga dan salah satu anaknya...
informasi
6 Teori Konspirasi Mengenai Peristiwa Besar Dunia Yang Menjadi Tanda Tanya
Pernahkah anda terfikir sesuatu berita atau sejarah itu akan kesahihan dan kebenarannya? A...
kesihatan
3 Tips penting bagaimana cara untuk mendapat tidur yang optimum
Tidur merupakan satu perkara yang amat penting di dalam hidup kita. Pernahkah anda mengala...
edukasi
Ini Pengalaman Saya Dibuli dan Usaha Saya Lakukan Untuk Hapuskan Budaya Buli
Aku mangsa buli. Aku tidak pernah cerita benda ni pada orang. Selepas tengok kes buli paka...
edukasi
Kebanyakan Orang Gagal Temuduga Disebabkan Perkara Ini
Bakal pekerja : Tempat kerja saya tu tak ok. Kerja banyak, gaji sikit. Bonus pun tak bagi....
editorial
Kenapa ramai merasakan adegan cumbu dalam filem adalah perkara biasa?
Saya sebenarnya rasa bertuah juga sempat lahir dalam zaman di mana tidak wujud siaran tele...
islamik
4 Fakta Menarik Tentang Kaabah, Kiblat Umat Islam Seluruh Dunia
Kain menutup Kaabah yang digelar kiswah itu sebenarnya pernah berwarna lain selain dari hi...
islamik
Kisah Kasih Sayang Khalifah Saidina Umar Al-Khattab Terhadap Rakyatnya
Saidina Umar Al-Khattab merupakan seorang daripada sahabat Rasulullah S.A.W dan juga khali...
psikologi
Mengapa rasa hendak buang air semakin kuat apabila kita dekat dengan tandas?
Setiap orang pasti mempunyai pengalaman di dalam hidup mereka di mana anda sedang menahan ...
kesihatan
Ubat Penahan Sakit Rosakkan Buah Pinggang : Pakar Buah Pinggang
Dah beberapa kali saya ditanya di FB dan Twitter berkenaan artikel Dato Dr Wan Shaariah. A...
edukasi
Kita berada pada tahap minda kelas ketiga yang sangat kritikal
Tidak lama lagi kita akan menempuhi impian untuk mencapai wawasan 2020. Wawasan 2020 merup...








Hakcipta iluminasi.com (2017)